קו אוטובוס מספר 12 יפעל בשכונת אור ים

לאחר מאמצים לא קטנים ועל אף ימי הלחימה שמעכבים נושאים רבים, מודיעה עיריית אור עקיבא כי התחבורה הציבורית מתרחבת לאזורים נוספים בעיר.

בשבוע שעבר סיכם ראש העירייה אלי אנקונינה עם משרד התחבורה על פיתוח קווי תחבורה נוספים בעיר, ובראש ובראשונה לשכונת אור ים הדרומית.

אור ים אוכלסה לראשונה כבר לפני מעל לשנתיים, אך עד כה, גם עקב הימצאותה בבנייה מאסיבית, לא עברה בה תחבורה ציבורית מסודרת.

עם התאכלסות השכונה בקצב גבוה יותר, פנתה עיריית אור עקיבא מספר פעמים אל גורמי התחבורה על מנת לקדם את הנושא, וכאמור, כעת המאמצים נושאים פרי. כך, החל מתחילת חודש דצמבר צפי קו 12 לעבור גם בהמשכו של דוד המלך, הרחוב הראשי של השכונה, בהמשך של רחוב דוד המלך העובר בשכונת אורות.

“תושבי השכונה ייהנו מתחבורה ציבורית שוטפת”, נמסר מלשכת ראש העיר. “ראש העירייה ביקש ופועל לבחינה מחדש של קווי התחבורה באור עקיבא, כך שיקיפו את כל הישוב וכל השכונות. המטרה היא להבטיח שלכל תושב יתאפשר לנוע בקלות ונוחות בין כל שכונות העיר וכן החוצה מהעיר”.

קו 12 נחשב לקו מאסף של אור עקיבא ועובר בתחנות רבות ברחבי העיר. בחברת קווים פרסמו השבוע את המסלול המחודש של הקו:

קו 12 היוצא מאזור תעשייה צפוני לכיוון שכונת נוף ים:

תחנות עצירה שתבוטלנה:
40027 ← שדרות דוד המלך/השיקמה
41943 ← שדרות דוד המלך/מרכבות.

תחנות עצירה חדשות:
43841 ← שדרות דוד המלך/פרדס רימונים
43839 ← שדרות דוד המלך/הדודאים
43834 ← שדרות דוד המלך/חבצלת השרון
43843 ← שדרות דוד המלך/השקמה.

קו 12 היוצא משכונת נוף ים בכיוון אזור תעשייה צפוני:

תחנות עצירה חדשות:
43833 ← שדרות דוד המלך/חבצלת השרון
43837 ← שדרות דוד המלך/הדודאים
43840 ← שדרות דוד המלך/פרדס רימונים
43842 ← שדרות דוד המלך.

מידע נוסף לרבות זמני נסיעות לקו וכן מסלול נסיעה עדכני ניתן למצוא באתר החברה.